Midtjysk Astro Icon

Midtjysk Astronomiforening

Foreningen for alle astronomiinteresserede

Sidst opdateret: 23/03/2023 23:23

Medlemsmøde og juleafslutning

Medlemsmødet og juleafslutningen d. 12. december 2012 blev benyttet til fremvisning af filmen om Hubble rumteleskopet. Filmen blev udgivet i forbindelse med teleskopets 15 årige jubilæum og sammen med en gennemgang af teleskopets historie vises et bredt udsnit af de fantastiske optagelser, dette teleskop har leveret.

Hubble

Ud over hyggesnak og æbleskiver blev der også tid til en orientering om MAF´s OAP-teleskop. Martin Jensen har brugt mange timer på at få det til at fungere og det ser nu ud til at bære frugt. Efter at have skilt teleskopet fuldstændigt ad, udskiftet ”løse forbindelser”, anskaffet ny håndkontrol mm. ser det nu ud til at teleskopet begynder at fungere, som vi fra starten havde forventet. Men det har været en lang og sej proces – Stor TAK til Martin for tålmodighed/udholdenhed og det store arbejde med teleskopet !

Som afslutning på medlemsmødet - og året - præsenterede Allan Rasmussen (formand) en ny kalender, som indeholder informationer om spændende astronomiske begivenheder i det kommende år. Allan kunne bl. a. berette om 2 kometer, som kommer på besøg – én her til foråret samt én til efteråret. Specielt den i efteråret (ISON) ser meget lovende ud (magnitude – 4,84 d. 30. november 2013) – så håber vi bare på klart vejr!

Kalenderen kan nu findes på MAF´s hjemmeside.

Jean Laursen.